korok

Miért nem adaptalható a tradicionális tudás egy az egyben a mai korszakra?

Miért nem adaptálható a tradicionális tudás egy az egyben a mai korszakra?

Ma egy hanyatló kor pusztuló társadalmában élünk, az emberek egy része a kilátástalan jelenből képtelenek megalkotni még gondolati szinten sem a jövőt, ezért szaladnak a múltba, mely minden rossz megnyilvánulása ellenére megszépül. Hibáit jótékonyan eltakarja a feledés fátyla….Ezt az írást azért teszem közzé, hogy minél kevesebb embernek kelljen elszenvednie a pofára esés keserű megaláztatását, a vég nélküli mókuskerék kergetést.

Kezdeném a közelmúlttal. A kommunisták aranykorként gondolnak vissza a Kádár -Rezsim “biztos és nyugodt” hétköznapjaira és alig várják a mostani rendszer bukását. Azt viszont elfelejtették miért jött létre ez a mostani rendszer, melyek voltak a szocialista társadalmi berendezkedés hátulütői. A kommunista rendszer legfőbb hibája az volt, hogy szocialista termelési viszonyokat polgári értékszemlélettel párosították-fából vaskarika! Célként a nyugati termelés mennyiségének megelőzése lebegett a szemük előtt.

A magyar keresztény tradíció már távolabbi múltra tekint, az Árpád-házi királyok kora a kiinduló pont nekik! Elfeledve e kor szörnyűségeit szemellenzősen elnéznek a borzalmak fölött. Pedig volt hiba elég, a Kegyetlenség Kora rendkívül változatos módon tombolta ki magát: Közeli rokonok az Árpád-házból egymásnak szemét kitolatták, hozzátartozójának a fülébe forró ólmot öntettek, agyának egy részét flastrommal kiszívatták, felnégyelés, kerékbetörés, karóba húzás és más “nagyszerű” ötletek gyakorlatba átültetése volt ez az időszak. Mindez természetesen a szeretet vallása a kereszténység jegyében… Még jelenkorunk legvisszataszítóbb figurái: Orsós, Vonó, Libás, Semmilyen, Fletó, Botka sem gyilkolászná le legközelebbi rokonait, pedig pénz és hataloméhes ragadozó mindegyik …..

A szentkorona eszmerendszer a kereszténység előtti magyarság időszakára vezeti vissza a fonalat, tehát a legősibb gondolkodás a három irányzat közül. Sokan elbűvölve vannak iránta -akik megértik…. Vajon miért nem értik nagyon sokan? Mert, annyira el vannak távolodva tőle-nyilván nem véletlenül. Túllépve ezen a problémán a szentkorona eszmerendszer követői sosem foglalkoznak azzal a kérdéssel: Ha olyan jó és tökéletes a szentkorona eszmerendszer, hogy válthatta fel és semmisíthette meg a zsidó-keresztény vallás és a szabadkőműves gondolkodás. Pedig a múlt legfőbb értéke tanító szerepe….Már aki nem fanatikus és van bölcsessége a tanuláshoz.

A “Magyarokat a parlamentbe!” jegyzetemet az alábbi kritika érte egy szentkorona követőtől: ”A programmal közvetve válaszoltál tegnapi levelemre. A nemzetiségi kérdésnek az általad adott megfogalmazása alapvetően eltér a Szent Korona Értékrend szemléletéről. Programotok súlypontozása nagyon hasonlít a szabadkőművesekéhez. A napokban nyilvánosságra hozok egy nyilatkozatot, amely szellemében nem fogadhatom el az együttműködést Veletek.”

Vajon mi volt a baja az öregúrnak? Ebben az anyagban azt állítottam :

“Ki a magyar? Sokan teszik fel nekem ezt a kérdést, pedig egyszerű a válasz! Aki magyar módra él, gondolkodik és cselekszik saját és a többi magyar jól felfogott érdekében. Minden elmondható a mostani magyar parlament tagjaira csak ez nem!”

Kérdésemre az öregúr elmondta, hogy csak az lehet a magyar, aki magyar származású-mivel nem ezt írtam ezért vagyok szabadkőműves!

Egy másik személy szerint a vére dönti el kinek -kinek a magyarságát……

Én nem teljes mértékben látom így a helyzetet. Indoklásom a következő:

Sem Károly Róbert, se fia Nagy Lajos nem volt pedigrés magyar származású – mégis a történelem nagy magyar királyokként tartja számon őket. Ugyanez érvényes Hunyadi Mátyásra. Tehát a származás nem minden. I. István magyar származású volt, méghozzá tiszta! Ugyanakkor a tevékenységéhez fűződik a legnagyobb népirtás és vallásüldözés amit magyar uralkodó magyarokkal szemben elkövetett. “Így múlik el a világ dicsősége!”

A tizenhárom aradi vértanú se volt mind magyar származású, ugyanakkor életüket adták a magyar szabadságért, míg magyar származású nemesek az osztrákok alatt harcoltak a magyar szabadság ellen….. Hogy is van ekkor a származás mindent elsöprő szerepe?

Mit jelent a magyar módra élés? Nem mást jelen esetben, mint a hazához alkalmazkodó életvitelt, gondolkodásmódot a Kárpát-medence viszonyaival történő összhangot!

A tudat, azaz a gondolkodás, a szellemi azonosulás az elsőrendű!

Kezdjük utána egy igen primitíven egyszerű összefüggéssel a táplálék bevitelével. A magyar életmódra történő élés alapelvei megkövetelik, hogy aki magyar módra akar élni mindenek feletti prioritást kell adnia szervezete anyagcseréjében a Kárpát-medencében termő élelmiszereknek, legyen gomba, növényi, vagy állati eredetű. Itt annak is van jelentősége melyik őshonos és melyik behurcoltan termő, melyik termesztett és melyik vad. Nézzünk erre néhány példát:

I.GOMBÁK:

1. Hazánkban vadon termő csiperke – elsőrendű táplálék, mert őshonos és vadontermő! ! 2. Hazánkban termesztett csiperke – másodrendű táplálék, mert őshonos és nem vadontermő! ! 3. Hazánkban termesztett shitake – harmadrendű táplálék, mert nem őshonos és nem vadontermő! 4. Nem hazai vadon termő shitake – negyedrendű táplálék, mert nem őshonos és vadontermő! ! 5.Nem hazai termesztett shitake – ötödrendű táplálék, mert nem őshonos és nem vadontermő! 6. Bármilyen génmódosított, vagy mutáns gomba – hatodrendű emberi vagy állati táplálkozásra nem ajánlott.

II. NÖVÉNYEK:

1. Hazánkban vadon termő medvehagyma – elsőrendű táplálék, mert őshonos és vadontermő! ! 2. Hazánkban termesztett medvehagyma – másodrendű táplálék, mert őshonos és nem vadontermő! ! 3. Hazánkban termesztett póréhagyma – harmadrendű táplálék, mert nem őshonos és nem vadontermő! 4. Nem hazai vadon termő póréhagyma – negyedrendű táplálék, mert nem őshonos és vadontermő! ! 5.Nem hazai termesztett póréhagyma – ötödrendű táplálék, mert nem őshonos és nem vadontermő! 6. Bármilyen génmódosított, vagy mutáns hagyma – hatodrendű, emberi vagy állati táplálkozásra nem ajánlott.

II. ÁLLATOK:

1. Hazánkban vad gímszarvas – elsőrendű táplálék, mert őshonos és vadon élő! 2. Hazánkban tenyésztett gímszarvas – másodrendű táplálék, mert őshonos és nem vadon élő! ! 3.Hazánkban lévő vadfácán-harmadrendű táplálék, mert nem őshonos, de vadon élő! 4.Hazánkban tenyésztett szürke marha – negyedrendű táplálék, mert őshonos és főként ridegen tartott! 5. Hazánkban tenyésztett strucc – ötödrendű táplálék, mert nem őshonos és nem ridegen tartott! 6. Nem hazai vad – hatodrendű táplálék, mert nem őshonos és vadon élő! ! 7.Nem hazánkban tenyésztett vad – hetedrendű táplálék, mert nem őshonos és nem vadon élő! 8.Nem hazánkban tenyésztett indiai marha- nyolcadrendű táplálék, mert nem őshonos és nem vadon élő! 9. Bármilyen génmódosított, vagy mutáns állat – kilencedrendű, emberi vagy állati táplálkozásra nem ajánlott.

A liberális táplálkozás hebehurgyán összezatyul mindent. Magyarnak narancsot adta Soros a parancsot – ma e programmal fellépő fidesz libsiz mindenkit aki nem orsós-fóbiás!

E felsorolásokat tovább lehet finomítani vegyszerezett és bio kategóriákra ahol a bio mindig felette van a vegyszerezettnek!

Minden energia! Valójában az anyag az energia tömörülése. Az energiaféleségeket a rezgése biztosan megkülönbözteti egymástól.

A Kárpát-medencei ökoszisztéma ennivalói másként rezegnek, mint más térségek táplálékai, emiatt más az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk. Mindenkinek azt kell fogyasztania ahol él és terem!

Az indoárják fehérek és magasak voltak-régészeti leletek tanúsítják ezt. Mai leszármazottaik kisebb termetűek és sötétebb bőrűek.

A rómaiak eltévedt légiója Kínában átalakult sárgává, pedig őseik fehér bőrű rómaiak voltak.

A velünk ellenséges besenyők és kunok befogadásuk után elmagyarosodtak. Ma senki se mondaná meg kinek ki volt az őse.

Ha ma befogadnánk rokon népeket, pl ujgurokat-150-200 év múltán echte magyarok lennének.

Egyre több a fehér bőrű cigány az országban, még a miniszterelnöknek sem kell naponta hipóznia a bőrét!

Hazai zsidóinknál is egyre kevesebb a konzervnyitóra emlékeztető orrú személy és a svábjaink se elsöprően tejfölszőkék és kékszeműek.

A TÁPLÁLÉK, AZ ÉGHAJLAT ÉS A FÖLD ERŐTERE ÉRVÉNYESÜL!!!!!

Az emberek nagy része jobb és baloldali, tehát szélsőséges, mert nem az arany középutat követi. Mi nemzeti-zöldek középen és elöl járunk. Nem akarjuk végleges fogainkat tejfogra cserélni, mint a fanatikus tradicionalisták, de protkóra se vágyunk mint a tradíciót elvetők!

AZ EMBER AZÉRT EMBER-MERT NEM FANATIKUS! A FANATIZMUS IMÁDKOZÁSBAN SEM HASZNOS!

Őseink, a szentkorona tan követői nem voltak fanatikusok, hiszen nomadizált korszakukban képesek voltak állandóan alkalmazkodni a körülményekhez. Érthetetlen számomra, hogy egyes követőik vajon ma miért nem így cselekszenek?