Párt

A Zöldek története 1989-től napjainkig

A Magyarországi Zöld Párt 1989-ben alakult! Szervezetként az Ifjúsági Környezetvédelmi Szövetség után második, politikai pártként az első volt amelyik nem kívánta fáziskéséssel utánozni a nyugati típusú fogyasztói társadalmat annak háttérhatalmi kockázatával együtt, hanem saját természeti és környezeti adottságaira kívánta Magyarország fejlődését fenntartható módon végrehajtani.

Mint minden párt ez is hemzsegett a jobb és baloldali ügynököktől, 1992-re sikerült mind a két ügynöktípust kiszorítani a pártból. Ezek visszamentek megbízó szervezeteikhez, ahol országgyűlési képviselők, minisztériumi főosztályvezetők és államtitkárok lettek belőlük!

Az első országos listát 1994-ben sikerült állítania a pártnak. A legnagyobb választási sikert a helyi népszavazások hozták: Kosdon, Kartalon, Romhányban, Versegen, Sződön és több más településen sikerült győzni, hogy ne legyen erdőterületen létesítve hulladék lerakó.

Az EU-ba történő belépés ellen nagyobb kampányt csináltak a Zöldek mint az összes politikai szervezet és magánszemély együttvéve. Itt egy egyedülálló nyereséget mondhat el a párt magáénak: Mielőtt a Legfelsőbb Bíróságon meghozták volna a Zöldek fellebbezését elutasító ítéletet-Magyarország aláírta az EU csatlakozást, pedig nem volt meg a jogalapja az aláíróinak!  Ez mindenesetre kellő alapot fog szolgáltatni az elkövetkezőkben a megoldásra.

E párt végezte el a politikai szervezetek közül a legtöbb ingyenes facsemete osztást, szemétszedést, madár odú kihelyezést, bioétel kóstolót, gyógynövényosztást, természetgyógyász és biokertész előadást, háttérhatalmi manipulációkról történő felvilágosítást.

Legyőzte a DDC kft váci üzemét és rákényszerítette környezetvédelmi beruházásokra, megalakította az Antiliberális Paktumot, kezdeményezője volt a Második Nemzeti Kerekasztalnak és a számvevőszéki ellenőrzéseket magabiztosan élte túl. Zöld Copy fénymásolószalonokat hozott létre az országban ahol a világ legolcsóbb fénymásolását produkálta – 2Ft bruttó volt egy A4-es oldal!

A párt felkészültségét jól példázza az, hogy az SZDSZ-t fénykorában kihívta és legyőzte egy piacgazdaságról és energiagazdálkodásról tartott programvitán.

Koncepciós pernek beillő szabálytalanságok és jogtalanságok sorozatával a Fővárosi Bíróság megszüntette a pártot. Emiatt új párt alakult: A Nemzeti Zöld Koalíció, amely hasonló elszántsággal és szakmai tudással végzi háttérhatalmi irányítás nélküli tevékenységét.

Zöldnek lenni egy életforma: Az aki állatvédő, környezetvédő, természetvédő, életmódreformer, anyagcsere reformer, természetes gyógymódot követő,   magasabb rendű tudomány követő, túlélő ház kedvelő, megújuló energia források iránt elkötelezett, fenntartható fejlődést akaró, tradíciót a legfejlettebb tudománnyal az Emberiség szolgálatába állító, Zöld Társadalomban gondolkodó naivitástól mentes személy akinek a legfőbb fegyvere az önbizalom, a hit és az őszinte tenni akarás és ezt kívánja átplántálni minden ember szívébe!

Messzire kerülik a Zöldeket azok akikből hiányzik az önbizalom és a nemes érzület!

A Zöldeknek nem célja sem a párt, sem a hatalom – csupán eszközök a történelmi küldetésük elérése érdekében!